Valk-spotting

25 mei 2011 at 14:14 Plaats een reactie

In de Brusselse stadsjungle is het altijd leuk een streepje natuur te ontdekken dat zich niet laat wegdrukken door de geldingsdrang van mensen. Een familie duiven die kwetterend een bankje inneemt bijvoorbeeld, of vrolijke bloemen die het grijze beton wat opfleuren.

Daarom ging ik vanmiddag op babybezoek bij een koppel slechtvalken in de Sint-Michiels- en Sint-Goedele-kathedraal. Sinds 2004 zorgen ze jaarlijks voor jong leven in onze hoofdstad, en in april werden hun vier jongste telgen geboren. Je kan de belevenissen van de kleine valkjes niet alleen online volgen, maar ook in de valkenobservatiepost aan de voet van de kathedraal. Daar kan je trouwens met de telescoop zelf op zoek naar wildlife in de toren.

Vandaag was er niet zoveel te beleven, maar heel binnenkort zou de kroost volgens de ornitholoog leren vliegen. Geen overbodige luxe, want enkele dagen geleden werd een al te nieuwsgierig valkje door een felle rukwind blijkbaar van de toren geblazen. Gelukkig kwam hij al paraglidend veilig naar beneden, waarna hij weer teruggebracht werd naar de mama en de papa.

Spannend allemaal! En fantastisch om te zien hoe die prachtige vogels gewoon een plekje opeisen in een stenen kunstwerk en zich niets aantrekken van de stadsdrukte onder hen.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Begrip voor de NMBS Familieweekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: