Shotgun Weekend

31 mei 2010 at 09:06 Plaats een reactie

Ergens in de buurt van Meise ligt een gehucht genaamd Eversem. In dat onooglijke stukje Vlaanderen wonen enkele geschied- en aardrijkskundige leken die verkeerdelijk de Amerikaanse vlag strijken, van ‘howdy’ doen en een pre-Obama-kalender hanteren. En die El Paso-ranch hield dit weekend een opendeurdag. Wat uiteraard resulteerde in onze aanwezigheid.

Hilarisch! Volwassen mannen met Stetsons en chaps, in Confederate Suits of verkleed als indiaan. Vrouwen met jeans en cowboyboots of in geweldig onhandige pioniershoepelrokken. Ineengeknutselde dorpen met tenten, kampvuren, tipi’s en halfdronken figuranten. Verplichte linedancing nummertjes op de houten dansvloer. Maar gelukkig ook knappe acts van handige staljongens met prachtige wannabe-mustangs en zelfs een calf roping contest. En natuurlijk de onontbeerlijke hamburger, icetea en wafel met slagroom, meal of the champions.

Van zoveel wildwestness kreeg ik spontaan zin in een trip naar Texas en een abonnement op pruimtabak, maar dat zag de wederhelft helaas niet zitten.

Entry filed under: Uncategorized.

Aftellen De eerste thuis, kookt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: