Eerlijk

4 mei 2010 at 10:30 Plaats een reactie

Iedereen is tegenwoordig zo druk bezig de schijn hoog te houden, dat we wel eens durven vergeten hoe bevrijdend het is om écht je mening te zeggen. Niet gemeen, niet rancuneus, niet gericht op kwetsen. Gewoon eerlijk zeggen wat er op je lever ligt.

Aan die zogenaamde vriendin waar je meer energie insteekt dan je er vriendschap en plezier voor in de plaats krijgt, dat ze haar vlagen van zinsverbijstering mag houden. Dat je niet meer weet hoe haar te helpen, maar hoopt dat ze elders de rust zal vinden die ze zoekt.

Aan die toevallige kennis die niet ophoudt meningen te spuien over vuile marokkanen die ons geld komen pikken en politici die alleen maar zakkenvullers zijn behalve dienen Dewinter, dat hij zijn domme meningen en zijn pintjes voortaan voor zichzelf mag houden.

Aan die jeugdliefde die je heel wat tranen gekost heeft toen bleek dat hij het niet zo nauw nam met trouw, dat hij eenzaam zal achterblijven als hij niet wat meer respect voor anderen zou gaan tonen.

Of aan die werkgever, die in zijn drang naar efficiëntie en winst steeds vaker lijkt te vergeten dat hij met ménsen werkt. Mensen die beter reageren op open communicatie, verantwoordelijkheid en flexibiliteit dan op formuliertjes, controles en top-down beslissingen. 

Dat ze verkiezen hun kop in het zand te steken tot je er niet meer bent, dat heb je niet in de hand. Maar dat je voor een keertje eens voor jezelf kiest, dat lucht verdorie op.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

0 minutes of fame Aftellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: