Huis met gaten

16 september 2009 at 13:31 2 reacties

De afgelopen maand was ons huis een natte droom voor inbrekers. Voor luie inbrekers zelfs, want veel moeite zou het hen niet gekost hebben ongevraagd binnen te geraken. Voor ons renovatieproject moest heel onze achtergevel immers herwerkt worden: deuropeneningen en ramen moesten dichtgemetst worden en op andere plekken moesten gaten gemaakt worden waar de mooie nieuwe ramen in zouden passen.

Tot hiertoe waren we nogal doe-het-vooral-zelf-om-kosten-en-frustraties-over-late-en-of-incompetente-huurlingen-te-besparen-minded geweest, maar deze kwestie maakte ons toch nogal nerveus. Gaten die tot op de 4 à 5 milimeter correct moeten zijn, het is niet evident klaar te spelen met een rolmeter uit de Gamma. Gelukkig is onze overbuur een gerespecteerd en geregistreerd aannemer, dus die kon dat klusje wel even klaren. Maar het paste beter in zijn schema om er in augustus al aan te beginnen. Hence: een dikke maand geleden werd het bestaand schrijnwerk uitgebroken, en sindsdien was dat er dus niet meer. Geen achterdeur om ’s avonds laat nog op slot te gaan doen, geen ramen waarover je je ineens – als je pakweg aan zee zit – afvraagt of je ze wel gesloten hebt voor je vertrok. Gewoon één groot gapend gat. Of twee, eigenlijk. 

Het was toch even slikken, dat idee dat je huis constant toegankelijk is voor wiedanook. Gelukkig speelde de stress zich af ter hoogte van onze achtergevel, die van de straatkant niet zichtbaar is. En hadden we een tuinpoortje van een meter hoog dat kon gesloten worden. That helps. Een heel klein beetje. Wat niet hielp, was mijn bizarre neiging om iedereen te vertellen over onze penibele situatie. Op een bepaald moment realiseer je je namelijk dat als een van die mensen behoefte heeft aan een nieuwe microgolf of wasmachine, hij nu wel weet waar hij die kan vinden. Gestopt met communiceren dus maar. Zelfs hier!

Maar hoera, eindelijk kan de radiostilte verbroken worden. Want de nieuwe ramen staan er. De achterdeur ook. En het ziet er fantastisch uit! En sluitbaar! En veilig! Nu nog een mooie afgewerkte keuken achter die ramen en ik ben helemaal tevreden.

Binnenkort: foto’s!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Tattoo Het bewijs…

2 reacties Add your own

  • 1. Botje  |  16 september 2009 om 18:18

    Wat was het adres ook al weer ?

    Beantwoorden
  • 2. annelyse  |  23 september 2009 om 12:09

    Het gaat vooruit, ik wil ook wel eens foto’s zien. En zeker van de keuken als ze erin staat (een keuken vind ik echt het belangrijkst in een huis)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: