To douche or not to douche

21 augustus 2009 at 13:24 Plaats een reactie

Een dopje van het heerlijke Rituals-doucheschuim. Een stom klein plastic kapje. Een doorzichtig, milieubelastend en nutteloos ding…

… dat ons wel al weken het leven zuur maakte, door onze douche ongezien te blokkeren. Pakweg 15 seconden konden we genieten, vooraleer het water over de rand van de douchebak begon te lopen en zich daarna een weg baande naar de ondergelegen living.

Alle bereikbare toe- en uitgangen van de afvoer werden onderzocht, zonder resultaat. Mini-rioolratten werden ingenieus geconstrueerd om de doorstroming van de buizen te testen, maar daar leek alles ok. Onze zoektocht naar onbereikbare opstoppingen leidde tot een bizarre situatie toen de chemische ontstopper nachtenlang gewoon bleef staan in de buizen die net tevoren gecontroleerd en toegankelijk verklaard waren door de rioolrat.

Grijze haren kregen we ervan. Vuile ook, want inmiddels konden we dus al weken niet douchen. En toen kwam superpapa to the rescue! Bij het loskoppelen van een quasi-onbereikbaar T-stuk, werd de boosdoener eindelijk geïdentificeerd. Dat idiote dopje dus, dat zich pal in het knooppunt van de T had genesteld en aldus alle verkeer tegenhield. Hoe het ooit door de sifon en in de afvoer geraakt was, is een raadsel. Maar eens het er was, wou het duidelijk niet meer weg.

Het rotding.

Mijn wraakzuchtige ik zegt: nooit koop ik nog Rituals doucheschuim! Niets dan miserie!

Maar het ruikt zo hemels. En het is zo zacht. En het schuimt zo leuk. En ik kan er nu eindelijk weer van genieten, onder die prachtige regendouche.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Sociale aliens Tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: