Paard vs poedel

30 juli 2009 at 13:52 Plaats een reactie

Mijn ouders mogen tijdens de zomermaanden niet met hun brave loebas van een Golden Retriever op het strand, ongeacht of het beest aan de lijn blijft of niet, en los van het feit dat ze die leuke zakjes hebben om zijn sporen uit te wissen. Honden horen niet thuis op een overvol strand, meneer. Honden zijn vuil, agressief en kwijlen op dikke bleke blote zonnebaders, mevrouw.

Daar heeft men een punt. Niet iedereen is even overtuigd van dat ‘man’s best friend’-label. En helaas houdt niet elke hondeneigenaar daar voldoende rekening mee. Of nog erger: helaas is niet elke hond geschikt voor menselijke contacten.

Maar een verveelde stadsjongen die eens iets nieuws wil proberen op den buiten mag wel met een massief beest van 600 kg dat van nature een beetje angstig en verschrikkelijk asociaal is op het strand gaan paraderen. Natuurlijk mevrouw, want met zo’n edel dier door de branding galopperen, dat is op en top avontuur en romantiek. Komt recht uit de stationsromannetjes. Dat wil iedereen die ‘zwemmen met dolfijnen’ niet kan betalen wel eens proberen. U moet dat begrijpen meneer, zo’n activiteiten zijn cruciaal voor het kusttoerisme. En u weet toch dat die arme handelaars aan de Vlaamse kust het al zo moeilijk hebben, met die typisch Belgische sorry excuse for a summer.

Dat zo’n beest heel wat meer achterlaat dan wat idyllische afdrukken in het natte zand, dat bedekken we met de mantel der liefde   vegen we onder de mat   negeren we. En dat een paard in paniek toch net iets angstaanjagender is dan een dolgedraaide poedel, daar hoeven we toch niet over na te denken. Tot er eens een schattig blond kereltje meegesleurd wordt en in zo’n grote berg stront terecht komt.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Confrontatie Schattenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: