The one with the kitchen

6 april 2009 at 14:42 3 reacties

Dat verbouwen geen pretje is, daarover kan menig blogger getuigen. Fantastisch om achteraf het resultaat te zien, maar wat een frustraties om zover te komen! En tijd dat daarin kruipt. Om nog maar te zwijgen van het geld.

Nadat we eerder al de accident-waiting-to-happen-elektriciteit aanpakten, een nieuwe badkamer plaatsten, nieuwe ramen in het oudste deel van het huis lieten zetten en de living een modern kleedje aantrokken, hadden we even genoeg van renovaties. Een mens moet af en toe nog eens van een rustig weekendje kunnen genieten, nietwaar? En sparen bovendien. Sparen leek ook wel een goed plan.

Maar – who knew – frustraties komen blijkbaar ook voort uit het gebrék aan renovatie. Een groepje ruimtes die zo verschrikkelijk ingericht zijn, dat ze je dagelijks irriteren. Een keuken die zo disfunctioneel is, dat fastfood steeds aantrekkelijker wordt. Vrijhangende asbestplaten die je toch liever niet in je huis hebt. Vijfendertig deuren naar de tuin, maar geen enkele vanuit de leefruimte.

Zoals ik al zei: frustraties.

Dus hebben we maar meteen beslist weer tot actie over te gaan. De vijf muren die een ruimte van 18m² in onooglijke kubusjes opdelen, gaan eruit. Buitenmuren worden gestript, nieuwe leidingen gelegd, propere chappe gegoten. Verse vloeren, plafonds en muren komen in de plaats. Grote ramen om het licht binnen en ons buiten te laten. En een keuken.

Een functionele keuken. Een keuken op een normale werkhoogte, met kastjes, een werkblad, een oven waar een kalkoen in kan, een ijskast en een vuilbakje onder de spoelbak. De spoelbak die overigens zo min mogelijk gebruikt zal worden, want we hebben ook een vaatwas! Een vaatwas mensen! Weet u wel hoeveel plezier dat spectaculaire staaltje technologie ons gaat opleveren?

Een nieuwe keuken dus, die afgelopen weekend besteld werd. Fantastisch gaat ie zijn, eens hij af is. Maar eerst dus nog een hoop frustraties. En maanden werk. En massa’s geld. Goodie.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Top 999 Saskaya stemt Vlaams Belang

3 reacties Add your own

 • 1. Ruben  |  8 april 2009 om 15:31

  En daarna: een BBQ waarop jullie alle bloggers uitnodigen? En waarop jullie en passant doch vol trots die nieuwe keuken aan iedereen tonen?

  Beantwoorden
 • 2. Andhi  |  8 april 2009 om 20:18

  @Ruben: we zullen er eens over nadenken. De details zullen we dan wel bespreken op jouw trouwfeest. Right?

  Beantwoorden
 • 3. Ruben  |  11 april 2009 om 23:47

  @Andhi:

  Nice try… 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: