Iedereen Duits!

23 oktober 2008 at 13:47 Plaats een reactie

Ik ben de persoon die jou ’s avonds – na een lange werkdag en net op het moment dat je eindelijk die afwasberg hebt laten verdwijnen en de snotterende tweeling in bed gestoken hebt – lastigvalt aan de telefoon met de schijnbaar onschuldige vraag of u enkele minuutjes tijd hebt om een paar vraagjes te beantwoorden. Nou ja, eigenlijk ben ik die persoon niet. Ik delegeer. Aan de persoon die je uiteindelijk een half uur onderwerpt aan een arsenaal aan vragen, zodat je op het einde van die martelsessie voor élke krant die je het voorbije jaar vastgehad hebt, een nauwgezette evaluatie hebt moeten geven voor inhoud, stijl én vormgeving.

Ik begrijp dat deze bekentenis je mogelijk ietwat irriteert. Misschien word je zelfs een beetje boos op mij. Sta je op het punt te beslissen hier nooit nog te stoppen op je dagelijkse blogtour.

Maar ziehier! I come bearing presents! Ik heb de ultieme oplossing om nooit nog lastiggevallen te worden tijdens je marathonsessie van Desperate Housewives : lid worden van de Duitstalige Gemeenschap en eentalig Duits worden. Een vrij eenvoudige actie, lijkt me. Het nadeel is natuurlijk dat je naar de uithoeken van ons landje moet migreren, en dat je waarschijnlijk als eerste ingelijfd zal worden als Den Duits weer eens op oorlogspad gaat. Maar ik kan je garanderen dat je niet meer lastig gevallen zult worden door Mijn Bedrijf.

Wel grappig eigenlijk. Ik sloof me al drie jaar uit om mijn beroep tegenover alle criticasters te verdedigen. “Wij geven een zo getrouw mogelijke weergave van de Belgische bevolking, echtig plechtig waar.” Pas vanmorgen realiseerde ik me dat we systematisch 70.000 individuen over het hoofd zien wanneer we naar de mening van de gemiddelde Belg polsen. Een door onze Grondwet erkend deel van ons land wordt consequent monddood gemaakt, zowaar. Moest ik in Eupen wonen, ik zou beginnen staken.

Tenzij ze daar natuurlijk ook blij zijn dat hun telefoon alleen rinkelt voor interessante zaken.

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Het zonnetje in huis Vierkante ogen en schele bekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: