Stoute ouders

17 september 2008 at 14:34 1 reactie

Misschien is die politiestaat nog niet zo’n slecht idee. Toch zeker als je de lijst bekijkt van ‘creatieve’ nieuwe voornamen van het afgelopen jaar.

Vorig jaar waren ook heel wat kersverse ouders in een creatieve bui en dat leverde verrassende voornamen op. Een kleine selectie:  Arafat, Lux, Ensor, Vangelis, Believe, Melody, Glory, Godwill, Hallelujah, Alaska, Condoleezza, Euro, Grimm, Odd, Okay, Mammeloe, Thoth, Ridder, Sunny, Kikie, Cozmo, Creator, en Santana.

Anderen haalden dan weer inspiratie bij de kroost van BV’s en internationale sterren, zoals Mozes, Maddox, Broes, Sunday en Diesel. Ook de vreugde van de komst van de spruit weerspiegelt in de namen. In 2007 werden een Trésor, Wens, Welcome en Dieumerci geboren.

Ouders putten ook uit het dierenrijk met namen als Lion, Vos, Stier, Ezel, Vlinder, Berin en Bambi. Maanden en bloemen scoren ook altijd: April, Mei, December en Madelief, Violet, Bloem(e) en Lelie zagen het levenslicht.

Nieuw in het rijtje samengestelde namen: India -Summer, Jeanne-Blondine, Jean-Public, Sherilyn-Morissette, Beau-Luccio, Lowie-Viktoor en Mel-Gibson.

I mean, “Mel-Gibson”? Really?

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Politiestaat ahoy! Donderdag 18 september

1 reactie Add your own

  • 1. Dick Richie  |  17 september 2008 om 16:38

    Jean-Public is ook erg schrijnend en onlangs stond er in de een of andere krant iets over een tweeling die Chevy en Harley heette… Ik hoop trouwens dat de ouders van India-Summer niet eigenlijk een “Indian Summer” voor ogen hadden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: