Politiestaat ahoy!

17 september 2008 at 12:13 1 reactie

‘Je weet als overheid dat het gebeurt, je weet dat het schadelijk is, en je hebt de mogelijkheid om op te treden. Dan moet je iets doen, dat is duidelijk.” Aldus Eva Brems, docente mensenrechten aan de universiteit van Gent, naar aanleiding van het absurde voorstel van de Vlaamse Liga tegen Kanker om ouders te verbieden te roken in hun eigen living als de kinderen erbij zijn. 

Sounds like it makes sense. Laten we dus ook maar meteen de politie inschakelen tegen ouders die hun kind elke dag frieten voorschotelen. Die niet de moeite nemen om hun kind te laten sporten. Die niet nalaten aan de eettafel racistische praat uit te kramen zonder ruimte te laten voor een alternatieve mening. En die hun kind nooit meenemen naar musea en hen daardoor afremmen in hun intellectuele ontwikkeling. Yes, let’s.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind ouders die in het bijzijn van hun kinderen roken idioot. Als ze dat doen wanneer ze nog zwanger zijn van die kleine spruit: misdadig. En wie het ooit waagt in dezelfde ruimte als mijn (toekomstige) kinderen te roken, zal zich moeten reppen om die sigaret niet uit bijzonder onaangename lichaamsholtes te moeten peuteren.

Je kan moet mensen sensibiliseren. Domme dingen doen zoals roken, overmatig drinken en debiele opmerkingen maken over migranten, moet ontmoedigd worden. Zéker als je dat doet in de buurt van de kinderen die jij moet klaarstomen tot leuke en verantwoordelijke volwassenen. Maar mag er soms ook nog even een plekje zijn waar je gewoon je zin mag doen?

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , , , .

Extra-legaal voordeel Stoute ouders

1 reactie Add your own

  • 1. Dick Richie  |  17 september 2008 om 16:37

    Dat ze er eerst maar eens voor zorgen dat kansloze drugsverslaafden geen kinderen kunnen krijgen. Hoewel ze vaak tegen hun derde al doodgeslagen zijn door hun ouders of omgekomen van de honger, is hun leven veel ellendiger dan dat van middenklassekinderen die een opvoeding krijgen van een rokende ouder.

    Ik ben zelf niet-roker, maar komaan… Los eens een écht maatschappelijk probleem op in plaats van de mensen te pesten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: