De week van (lb) – deel 4

21 maart 2008 at 16:50 1 reactie

Eigenlijk zijn bloggers een serieuze pain in the ass. Een tikje arrogant, kritischer dan Yves Leterme bij het analyseren van 8 jaar paars en met een overvloed aan tijd om voorgaande kenmerken ten volle te benutten. Én ze hebben zich een online stekje toegeëigend als persoonlijke speeltuin. Waar ze dan vol van zichzelf zitten te zagen over de fouten van anderen.

Nogal flauw, eigenlijk. En gemakkelijk. Een beetje zielig zelfs. Elk slachtoffer van die self-righteous bastards kan dus met gemak de schouders ophalen en giechelen bij het idee dat die willen-maar-niet-kunnen-schrijvertjes nu net hém tot onderwerp van hun waan gemaakt hebben.

Het slechtste wat je in dat geval kan doen, is ze gelijk geven. Lezen wat ze te zeggen hebben, er conclusies uit trekken en – godbetert – veranderingen aanbrengen in het gedrag dat hen in de eerste plaats had aangezet tot actie. Maar dat is wel wat (lb) deed.

Drie weken werd er gezamenlijk actie gevoerd. Een strijd voor meer inhoud, minder taalfouten en een ietsiebietsie beetje stijl in de Showbizzverslaggeving van de leukste krant van het land. Drie weken van analyses, verbeteringen en verzuchtingen. Drie weken van steunbetuigingen aan het adres van deze bloggers én aan dat van onze veelschrijver.

En toen ineens : niets meer. Of jawel. Elke dag een ontstellend aantal berichten van het mikpunt van onze spot, wat van hem/haar echt het Duracell-konijn onder de journalisten maakt. Maar geen fouten. Geen teenkrullende zinsconstructies of ‘vernieuwende’ uitdrukkingen.

Dus ben ik trots, als vierde verslaggever in de rij, meteen ook het einde van de “Neen aan (lb)”-actie te kunnen aankondigen. Lessen werden geleerd, innovatieve processen als eindredactie werden in werking gezet. Our work here is done.

Tot de volgende (lb), natuurlijk.

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

Bedenking Sneeuw!

1 reactie Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: