Mijn allereerste stokje !

28 december 2007 at 21:37 4 reacties

De afgelopen week ben ik in verlof geweest. De Grote Baas had immers beslist dat er niet zou gewerkt worden in de week van de geboorte van het kindeken Jezus. Verlof heeft zich in mijn geval vertaald naar veel familiebezoekjes, kap- en breekwerk in ons nieuwe huisje en winkels aflopen op zoek naar de ideale kleurcombinaties voor living en slaapkamer. Alles behalve computerwerk, quoi. I was kinda enjoying myself zo, maar de geweldige Miss Puntkomma heeft daar anders over beslist door mij mijn allereerste stokje toe te werpen. And so I’m back…

3 bands en/of artiesten die ik dit jaar heb leren kennen?

 • Douglas Firs, het nieuwe muziekproject van een kameraad. Zeer mooie muziek die gelukkig ook gesmaakt wordt door publiek en critici, getuige het indrukwekkende traject aan optredens en prijzen van de afgelopen maanden. 
 • Plain White T’s. Geen idee of de rest van hun muziek op iets trekt, maar ik was wel compleet weg van ‘Hey There Delilah’.
 • Amy Winehouse, maar helaas niet echt door muzikale verdienste.

3 dingen die ik heb meegemaakt, gehoord,… en die me altijd zullen bijblijven

Zo waren er dit jaar wel enkele, want 2007 was het jaar van de grote veranderingen :

 • De aankoop van ons eigen huis. Qua dingen die bijblijven, kan dat wel tellen. Daar zullen de maandelijkse afbetalingen de komende 25 jaar wel voor zorgen. Maar uiteraard ook op emotioneel niveau : what I wouldn’t give om daar met mijn lief gelukkig te worden tot het einde der tijden.
 • De eerste keer met mijn pasgeboren nichtje/metekindje in mijn armen. Nee beste mensen, ik hoef écht niet meteen zelf een baby, maar tot die periode aanbreekt zal ik al heel trots naar de dagelijkse vorderingen van dat kleine wondertje blijven kijken.
 • Een op het eerste zicht ietwat bizar feestje voor de eerste verjaardag van een kindje dat nooit geleefd heeft, dat uiteindelijk een zeer mooi samenzijn werd in herinnering aan wat had kunnen zijn. Oftewel : het besef dat kinderen ons als mens echt kwetsbaar maken. En dat je – eens je er als koppel aan begint – niet veel meer kan doen dan vertrouwen hebben. In jezelf, in de ander, in de wereld… En dat is een stap die ik nu nog niet kan of durf te zetten.

(Vreselijke) blunders die ik sinds dit jaar op mijn naam heb staan?

Moest dit een jaaroverzicht van 2005 of 2006 geweest zijn, ik had mijn trouwe lezertjes kunnen verblijden met hilarische blunderverhalen over GSM’s die door het toilet gespoeld werden (jawel, dat lukt wél) en identiteitskaarten die vergeten werden door mezelf als getuige op het huwelijk van mijn zus. In 2007 ben ik echter zeer braaf geweest en heb ik mezelf precies niet al te belachelijk gemaakt. Of net wel, en heb ik dat gewoon verdrongen. Either way, veel meer dan dit zal u hier niet te lezen krijgen. 

3 dingen die me héél stiekem ongelofelijk trots maakten?

 • Dat mijn vriendje – die nogal moeite heeft met verandering en grote beslissingen nemen – het aangedurfd heeft tesamen met een koppige ezel als ik een huis te kopen, en daarmee toch ook een engagement aan te gaan voor enige tijd.
 • Dat mijn zusje zo’n goede, lieve en zorgzame mama blijkt te zijn.
 • Dat ik mezelf steeds beter leer kennen en mijn onhebbelijkheden meer en meer onder controle kan houden. Ik begin zelfs na te denken alvorens mijn grote mond open te doen. Hoera.

3 mensen die ik hiermee graag wil lastigvallen?

O-oh… Ik moet dringend wat meer gaan socialisen in de blogosfeer als ik zelf ook stokjes moet beginnen gooien…

 • Andhi, die al een stokje heeft zien voorbijvliegen, maar bij deze gooi ik het graag nog eens tegen zijn koppeke, zodat hij het niet vergeet.
 • Dick Richie, omdat ik er zeker van ben dat mijn vriendje hem ook ging gebruiken en ik hem voor wil zijn. 
 • Ishku, als dank voor mijn opname in haar blogroll.

Enjoy.

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

Asociaal Cliché

4 reacties Add your own

 • 1. Miss Puntkomma  |  28 december 2007 om 21:45

  Hihi, leuk, zo stokjes gooien! Pakkend, dat verhaal van dat kindje. Net ook om die reden dat ik er niet wil (of durf) aan te beginnen.
  Geniet verder van je vakantie en sorry voor het storen 😉

  Beantwoorden
 • 2. Dick Richie  |  2 januari 2008 om 17:45

  Hoera, mijn stokjesontmaagding komt eraan! Ik hoop dat het leuker is dan het klinkt.

  De net-niet-beste wensen voor het nieuwe jaar overigens, aangezien de voorraad beste wensen schaamteloos wordt leeggezogen door zowat iedereen die ik de afgelopen dagen tegen het lijf ben gelopen en we daar toch wat omzichtig moeten omspringen. Ze zijn op voor je het weet.

  Beantwoorden
 • 3. Paul Cobbaut  |  25 januari 2008 om 20:09

  @Dick Richie: Uw stokjesontmaagding is geslaagd, het stokje is via acht bloggers tot bij mij in Tienen beland.

  Beantwoorden
 • 4. 3 dingen in 2007 - TenderFeelings  |  28 februari 2011 om 22:35

  […] ik niet bedacht. Via Alice, Margaux in wonderland, Osahi, Madame, Tom Lievens, Mohow, Dick Richie, Saskaya, Miss puntkomma, Kruimels, Dramoghe, Fan van Mirth, Suiadan, Pimpajoentje, kwam ik bij de […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: