Trip Trap

26 november 2007 at 11:57 1 reactie

Zoals mijn vriendje eerder al zo sprookjesachtig vertelde, zijn wij op zoek naar een nieuwe trap voor ons nieuwe steenoude huisje. Geen probleem in feite, want daarvoor heeft God de trappenmaker uitgevonden. Bij een van die uitverkorenen waren er grote kortingen tot het einde van de maand, dus stond ‘een trap kopen’ netjes aangevinkt in onze agenda voor dit weekend. Ok, dat ging een bom geld kosten, maar daar waren we op voorbereid. Want een beetje comfortabel en vooral veilig ’s morgens neerdalen voor een lekker kopje koffie/melk, daar hadden we wel iets voor over.

Waar we echter niét op voorbereid waren, was dat onze queeste op een ‘njet’ van onze nieuwe commerciële vrienden zou stuiten. Niet dat ze ons geen toffe mensen vonden, want dat is uiteraard onmogelijk. En ook niet dat ze ons geld niet wilden, want het blijft buzziness natuurlijk. Wel dat we simpelweg geen nieuwe trap kúnnen zetten. Nu ja, dat gaat wel, maar dan zouden we een paar duizend euro spenderen om elke keer limbo-gewijs onder het plafond te duiken en zo zonder kleerscheuren boven te geraken. Want eigenlijk is ons trapgat te klein voor een degelijke trap. Het enige alternatief is het trapgat vergroten, wat neerkomt op het vervangen van de hele trappenhal in plaats van enkel een nieuwe trap naar de eerste verdieping te zetten. En daar is ons budget eerlijk gezegd niet op voorzien.

Dus keerden wij niet tevreden terug. Maar omdat we ons al zo ingesteld hadden op big spending dit weekend, zijn we in ruil dan maar een ruim maandloon gaan uitgeven aan badkamerinrichting. De kosmos moet immers in evenwicht blijven, nietwaar?

Hoe dan ook : we beginnen stilaan te ontdekken dat het aloude verbouwingsadagium “verdriedubbel je oorspronkelijke budget voor renovatiewerken, en je zal al een beetje in de buurt komen van de schuldenberg die je werkelijk te wachten staat” nog niet zo idioot is als wij in eerste (naïeve) instantie dachten. Op naar de volgende verrassing dus! Don’t you just loooooooove surprises?

Entry filed under: Uncategorized.

Oproep aan de NMBS Lapdog

1 reactie Add your own

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: