Ik zoek ik zoek wat ik niet vind

18 september 2007 at 11:25 1 reactie

Huizenjacht… Naast een zeer onderhoudend programma op VT4, is het ook een situatie waarin mijn bevallige wederhelft en ikzelf ons al enkele maanden bevinden. “Een eigen huis, een plek onder de zon”, zong Rene Froger jaren terug al wansmakelijk plat Hollands. En hoewel ‘wansmakelijk plat Hollands’ niet de feel is waar ik normaliter naar op zoek ben, heeft de man wel een punt. Ik wil dat ook. En eindelijk, na veel nadenken, wil mijn liefste dat ook. Oef, dat is dus beslist. Dan kan het vanaf nu snel gaan, denk je dan.

Niet dus. Want wij wonen in de foute regio. De foutste van alle foute regio’s. Niet qua bereikbaarheid, want de Noordrand van Brussel, dat is het centrum van België (zo lang het nog bestaat) en dus kunnen wij lekker alle kanten op. Niet qua tongval, want geef toe, wij spreken toch wel het enige echte verstaanbare Vlaams. Zelfs niet wat de buren betreft, want op den buiten, daar woont allemaal normaal volk. Al die flamboyante multiseksuele en afwijkende wezens zijn al lang naar ’t Stet verhuisd waar ze zich kunnen thuisvoelen tussen de andere freaks (het is maar om te lachen hè jongens!). En die occassionele dorpsgek, dat geeft gewoon wat kleur aan het leven en houdt het roddelgehalte hoog. Niks mis mee.

Wat er dan wél fout is aan onze regio? De prijs, beste mensen, de prijs! Zot zijn ze hier. Een miezerig rijhuisje met een koertje waar je van de westmuur naar de oostmuur kan spuwen, gaat voor 200.000 euro. “Een charmante, instapklare woning met 3 slaapkamers (maar plaats voor 5) op meer dan 5 are grond” blijkt de halfvervallen rechterhelft van een oude boerderij te zijn, waarvan de “ingerichte keuken” bestaat uit een oven uit de jaren stillekes en 2 verrotte kastjes, de badkamer een bad heeft waar ik zelfs mijn hond niet in zou durven wassen uit schrik voor ebolabesmetting, en die 5 slaapkamers kan je inderdaad realiseren, áls je bereid bent een gat in de muur van een andere slaapkamer te hakken om zo een doorgang te maken naar een schurftige en tochtende hooizolder. En o ja, de “grote tuin” is overwoekerd door een duivenkot dat waarschijnlijk enkel rechtop blijft staan door de verharde duivenstront van een eeuw oud, en moesten we het afbreken, zouden we -onze regio kennende- waarschijnlijk 2 weken later sterven aan een asbestvergiftiging. Maar “250.000 euro mevrouw, vindt u dat nu echt te veel?”. Ja verdomme!

Kijk, dat volwassen worden en een eigen leventje opbouwen -boompje, beestje en huisje incluis- ik wil dat gerust proberen. Maar kunnen alle grote mensen dan even stoppen met kleine kindjes te zijn die hun stomme Pandaknikker enkel en alleen willen ruilen voor 5 Gespikkelden?

Entry filed under: Uncategorized.

Saskaya, the movie Gevonden!

1 reactie Add your own

  • 1. Andhi  |  18 september 2007 om 12:29

    *wijst naar boven*

    what she says!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recente reacties


%d bloggers liken dit: