De trein is altijd een beetje lijden

10 juli 2007 at 22:19 Plaats een reactie

De zomer valt tegenwoordig in april en de herfst komt al in juli, de tsjeven zijn weer aan de macht en Paris Hilton leest de Bijbel. De wereld staat duidelijk op zijn kop. Gelukkig zijn er nog een paar zekerheden in het leven. En met stip op één: de dienstregeling van de NMBS!

Dat gaat namelijk zo:

  • Als je mooi op tijd bent, heeft je trein vertraging.
  • Als je hijgend komt aangelopen en nog net die laatste treden opwaggelt terwijl het zweet van je lijf druipt (ik weet het, ik moet dringend wat aan mijn conditie doen) gooit de conducteur voor je neus de deuren dicht. Aja, want hij mag zijn strakke en immer correcte schema niet in de war sturen.
  • Als je nog een paar aanpassingen moet doen aan een presentatie omdat je de avond tevoren te tam was om alles naar behoren af te werken en je dus ab-so-luut je trein moet halen om op tijd op het werk te zijn, verdwijnt die in de twilight zone der treinen (zo ergens tussen Sint-Katelijne-Waver en Mechelen gelegen, naar mijn persoonlijke schatting). Zonder dat de onwaarschijnlijk vriendelijke mensen van het NMBS-station zich daarvan bewust zijn, zodat ze je niet kunnen waarschuwen en je twee andere, weliswaar niet-rechtstreekse, maar ook nog perfect acceptabele treinen nietsvermoedend laat vertrekken zonder jou. Om dan na 20 minuten toch lichtelijk ongerust te worden, snelsnel de trein naar Het Noord te nemen, daar naar de tram te spurten (De tram! Ik dus hè! Wat zei ik daar eerder van de wereld op zijn kop?), en drie kwartier te laat te arriveren.

Three cheers for the NMBS dus!

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

Fashionably late Die Hard 4.0 …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Meest recente berichten

Recente reacties


%d bloggers liken dit: